library

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ДНУ

logo dnu
fon2

CSS Menu On Top Css3Menu.com

 

 

rus eng

21.11.2016__________

21 листопада – День Гідності та Свободи

Український майдан 2013-2014 рр. став символом боротьби, символом утвердження прагнень українців до європейських цінностей, і за цю боротьбу, за нашу свободу і оновлення заплачено страшну ціну. Своє життя віддали найкращі, в більшості молоді, сильні, ті, що тільки починали жити.
Третій річниці Революції гідності на Майдані приурочена книжкова виставка–реквієм:  „Україна гідна свободи” що експонується в читальній залі соціально-гуманітарних наук. Увазі користувачів пропонуються книги, фотографії, періодичні видання, в яких відображені події, що відбувалися з першого дня українського Майдану.
Найбільшу увагу читачів, привернуть документальні матеріали, що подаються в книжкових виданнях письменників, журналістів, волонтерів, які безпосередньо перебували, чи були учасниками тих подій. Зокрема, на виставці представлені такі видання: „Ціна свободи”, „Євро майдан: хроніка відчуттів” [колекція есе Тараса Прохаська, Івана Ципердюка, Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Юрія Винничука].
Висвітлення матеріалів подій Майдану поступово переходить до теми героїчної оборони східних кордонів української держави, що представлені на виставці виданнями: «Книга змін» (автор А. Цаплієнко), книгами С. Лойка «Аеропорт», «Ад-242» та книгою В. Торби «Я – свідок».
Окремо про участь наших земляків безпосередньо у бойових діях та допомогу громадськості Дніпропетровщини висвітлюється  у художньо-публіцистичній збірці «Українські воїни Добра і Правди».


facebookyoutube instagram


Web of Science
Scopus
springer

DW
dpa

razumkov