library

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ДНУ

logo dnu
fon2

CSS Menu On Top Css3Menu.com

 

 

eng rus

23.07.2020_________

Україна туристична: незвідана країна

Буденність нашого життя підсилює прагнення до мандрів. Змінюючи обставини, отримуючи нові враження від побаченого, ми по іншому сприймаємо цей яскравий, самобутній світ, що нас оточує.
Вашій увазі читальна зала соціально-гуманітарних наук пропонує ілюстративну виставку: „Україна туристична: незвідана країна”, яка, сподіваємось, вас зацікавить і ви зможете вирушити у віртуальну мандрівку мальовничими краєвидами України, де є безліч по-справжньому унікальних місць, в яких можна провести свою літню відпустку.
Багато вражень подарують перлини української природи: мальовничі гірські масиви Карпат, степи Асканії-Нової, парки „Софієвка” (Умань), „Олександрія” тощо.
Здивує своєю красою високогірне Синевірське озеро, долина нарцисів (унікальний ботанічний заповідник),найдовша печера України, яка носить назву „Оптимістична” і знаходиться на Поділлі.  Це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю 216 км.
Дуже поширений в Україні так званий „замковий туризм”. На території нашої країни досі збереглися середньовічні фортифікаційні споруди, як:

  • Старий замок у Камянець-Подільському;
  • Білгород-Дністровська фортеця;
  • Олеський замок;
  • Мукачівський замок (Паланок) – унікальний зразок середньовічної архітектури ХІV – ХІІІ століть;
  • палац Шенборнів, розташований поблизу з. Чинадієво Закарпатської області та інші.

Подорожувати замками –це й милуватися величними видами і дивуватися майстерності предків, а може й відчувати ауру минулого.
Україна – це країна з багатою історією, тож не дивним є розмаїття як природних, так і рукотворних пам’яток, які вражають своєю красою і яких вистачить не на один рік мандрівок. Тут можна відновити сили, зробити гарні фото. Тож бажаємо вам приємних вражень і цікавих подорожей.

1

2

3

4

Виставку і матеріал підготувала співробітник читальної зали Сюх О.М.

facebookyoutube instagram


Web of Science
Scopus
springer

DW
dpa

razumkov