library

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ДНУ

logo dnu
fon2

CSS Menu On Top Css3Menu.com

 

 

engru


9.02.2021__________

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету
(Safer Internet Day) під гаслом "Разом до найкращого Інтернету"

Всесвітній день безпечного Інтернету проводиться щорічно другого вівторка лютого з 2004 року в країнах Європейського Союзу під патронатом Європейської комісії. Всесвітній день безпечного Інтернету вийшов за межі Європейського континенту і відзначається вже у понад 120 країнах світу.
В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року за підтримки „Майкрософт Україна”, Міністерства освіти України, молодіжних і громадських організацій.
Інтернет  мережа є невід’ємною частиною сучасного життя, тому, цей день проводиться з метою об’єднання зусиль суспільства для безпечного та відповідального використання інтернет-технологій, насамперед серед студентської молоді, учнів і дітей. Відзначаючи День безпечного Інтернету читальна зала соціально-гуманітарних наук підготувала книжково-журнальну виставку-меседж: „Інтернет – територія безпеки”.
В експозиції представлені монографії, журнали та публікації з питань правового та безпечного використання Інтернету, про права людини в Інтернеті, їх можливі обмеження і доступні засоби правового захисту. Висвітлено приклади основних ризиків та загроз для користувачів всесвітньої мережі і небезпеки технологічного, психологічного і фінансового характеру, наведено рекомендації щодо їх запобігання, а також пропонуємо ознайомитись з інформацією про специфіку і основи сучасної тенденції бібліотечного інтернет-обслуговування, дізнатися про діяльність провідних бібліотек світу й України на сучасному етапі.
Запропоновані увазі користувачів матеріали книжкової експозиції орієнтовані на студентську аудиторію, аспірантів, та фахівців в сфері інформаційної безпеки і всіх користувачів бібліотеки, адже Інтернет мережа є невід’ємною частиною життя сучасної людини.
Вітаємо з Днем безпечного Інтернету, який має на меті долучити до співпраці дітей і молодь, батьків і вихователів, освітян і педагогів, надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету.


Виставку і матеріал підготувала бібліотекар 1 категорії Сюх О.М.

facebookyoutube instagram


Web of Science
Scopus
springer

DW
dpa

razumkov